Vælg de bedste løbesko

Hvis du har et brændende ønske om at komme godt i gang med at løbe mere end blot 10-20 kilometer om ugen, så er det vigtigt, at du ser dig om efter nogle gode og holdbare løbesko, som nedsætter din risiko for en eventuel løbeskade. Det er derfor en rigtig god ide at kigge sig godt omkring på markedet, da det sagtens kan betale sig at investere i nogle gode løbesko. Løbesko er nemlig det vigtigste at få pengene til, da det at anskaffe sig nogle løbesko har større og vigtigere prioritet i starten frem for en masse lækkert løbetøj og andet udstyr.

Passer løbeskoen?

Før du går ud og investerer en masse penge i nye løbesko, er det meget vigtigt, at du finder ud af, hvilken løbesko, der passer dig bedst. For selvom det ville være det letteste blot at vælge den dyreste sko, da man naivt kan tro, at det er den bedste, så er det ikke altid tilfældet. Din løbestil er nemlig meget afhængig af den type sko, du skal anskaffe dig. Det er selvfølgelig ikke helt selv til at vide, hvilken løbestil man har. Men, det er der hjælp at hente for. Du kan bestemme det på tre måder:

  • Du kan lave en videooptagelse af din løbestil. Det lyder meget underligt, men det er den mest optimale måde at bestemme det på.
  • Det er muligt at få lavet en løbestilsanalyse i specialforretninger for løbere. De kender om noget til løbestil og den passende løbesko.
  • Det sidste du selv kan gøre er, at du selv kan gennemføre nogle enkle test, som kan give et fingerpeg om din løbesti. Men jeg ville på det kraftigste anbefale dig at få lavet det ved en specialforretning.  For hjemmelavede test kan ikke erstattes af test lavet på et løbebånd, som er overvåget af en dygtig og professionel specialist.

Ønsker du at se mere om løbeudstyr, så læs mere her.