Løb for livet – det er sundt!

Løbetøj til vinterkulden

Det er ikke til at komme udenom at vinteren er over os, og at det derfor ikke er særligt spændende at trække i løbetøjet, hvis ikke man har noget, som passer til årstiden. Derfor kan du sikkert også nikke enstemmigt til, at det er en ubehagelig oplevelse at begive sig udenfor på en løbetur, hvis man kun har løbeshorts eller t-shirt. Uh, for en kold oplevelse! Det er der heldigvis gode råd for, og du kan hurtigt og nemt købe det hos en forhandler som f.eks. Stylepit. Endvidere vil jeg gerne på indlægget give råd til, hvilket løbetøj du bør købe til denne årstid.

Klæd dig på til vinteren

Hvordan vælger man så det helt rigtige løbetøj til vinterløb? For det første er det essentielt, at det tøj der bruges om vinteren er svedtransporterende, så det hurtigt og effektivt kan tranportere sveden væk fra huden, så man undgår at fryse under løbeturen. Det er især vigtigt om vinteren, da det er den stillestående luft omkring kroppen, som isolerer mod kulden. Derfor kan vådt tøj om vinteren lede varmen væk fra kroppen – og det skal helst undgås. Derfor er den bedste måde at gøre det på, ved at kombinere flere lag med et vindtæt lag yderst, så vinden ikke blæser direkte ind på huden og fjerner den opvarmede luft.

Vælg rigtigt materiale

Da man helst skal iføre sig flere lag, skal man inderst bære en tynd tætsiddende undertrøje i et elastisk materiale. Her kan bomuld ikke anbefales, da det suger fugten til sig og ikke afgiver den igen, og du bliver dermed afkølet. Men, det kan syntetiske materialer, som eks. polyester. Uld er ej heller svedtransporterende som de syntetiske materialer, men har til gengæld den fordel, at det isolerer, selvom det bliver vådt. Det skyldes at uld er en hulfiber, der indeholder luft og derfor er der altid stillestående luft omkring kroppen, som isolerer dig godt. Hav disse råd i hovedet til de næste lag også – sørg blot for at yderste lag også er vindtæt, så vinden ikke fjerner den isolerende varme omkring kroppen!

Du kan finde løbetøj i de rigtige materialer på Stylepit under fanen løbetøj.  Forresten kan man også kbe en super fed Modström jakke derinde der er perfekt til løb.