Løb er godt for helbredet

Hvis du overvejer at begynde på at løbe, så bør du gå straks i gang. For løb er ikke kun blot godt for dit velvære og velbefindende, det er ikke mindst også godt for helbredet. Desuden er løb godt for dit sind og krop, da du kommer ud i det blå og får dig rørt efter lange dage på arbejdet. Men, løb er godt meget.

Hjælp helbredet godt på vej

Det kan godt være, kroppen ikke gider at være helt med de første gange og at psyken ej heller lyster, men når den først har vænnet sig til det, vil den være dig evigt taknemmelig. For som tidligere sagt, har løb mange gode helbredsmæssige følger.

  • Løb er effektiv til kredsløbstræning. Kredsløbstræning styrker hjertet, sænker et eventuelt højt blodtryk (som kan være skidt for helbredet senere hen) og mindsker risikoen for blodpropper og hjertestop. Det er den første overvejende grund til at komme i gang.
  • Løb forbrænder derudover masser af kalorier,  og derfor er løb (som vi nok alle godt ved) rigtig godt mod fedme eller lettere overvægt, hvis man har problemer med dette.
  • Løb styrker ydermere kroppens evne til at holde styr på og regulere blodsukkeret til et passende og normalt niveau og modvirker effektivt sukkersyge, hvis man skulle være i risikozonen for det.
  • Løb har endnu en fordel. Løb styrker nemlig knoglerne og modvirker en eventuel risiko for knogleskørhed. Det kaldes vægtbærende træning.
  • Løb har en fremragende effekt til jer, som går rundt og har lidt for travlt på jobbet hver dag. Løb giver nemlig hjernen en pause og frigiver på samme tid en række stimulerende hormoner, der bekæmper stress og depression.
  • Slutteligt har løb også en anden god effekt, som vi nok alle sætter meget pris på. Løb og motion generelt mindsker risikoen for at udvikle kræft. Det som mere kan siges, er, at løb og anden motion faktisk i højere grad modvirker kræft i leveren, maven, tyktarmen og bugspytkirtlen.

Så til dig der før har været vaklende på benene omkring at komme i gang, så har du absolut ingen undskyldninger mere!

Læs mere om, hvordan du kommer i gang her.