Regler om kost og træning!

Som ved al anden træning gælder der selvfølgelig nogle regler om kosten og selvfølgelig også regler om træningen. For vil du have det mest optimale ud af din træning, er der visse regler du bliver nødt til at følge, for at din kondition bliver helt, som du ønsker den.

5 regler

1. Intet mad under træning.
Selvom det virker logisk at måtte spise under træning, for at få tilført energi til kroppen, er dette altså ikke tilfældet. For den eneste situation, hvor du må spise er, hvis du træner i 2-3 timer ad gangen. For du får ikke det optimale ud af træningen, hvis også tarm- og fordøjelsessystemet er i gang.
2. Begrænset mad inden træning.
Hvis dit sidste hovedmåltid ligger mere end 2 timer før træning, er det helt okay, at du snupper et stykke frugt eller brød inden træningen. Hermed kan du godt nå at fordøje det, så kulhydratdepoterne er fyldt godt op!  For som vi tit får at vide, giver det en dejlig energi, når man træner ordentligt igennem. Men,  spiser du mere end ovenstående, så får du de nøjagtig samme problemer, som hvis du spiser under træningen – blot en grad værre.

3. Spis kun efter træning, hvis du træner hård styrketræning!
barren lige efter træning! De kan nemlig lige så hurtigt, som de er indtager, ødelægge alt dit hårde arbejde.  De indeholder nemlig mange kalorier! Derfor er det som regel allerbedst og mest optimalt at holde sig til de faste måltider. Meeeen, hvis du som overskriften siger, dyrker styrketræning af hård karakter, så vil det dog være godt for kroppen med en lækker, halv proteinbar efter træning.
4. Drik endelig vand
Vi kender alle sammen mirakelmidlet, som ingen skade gør på kaloriekontoen, og det er da selvfølgelig vand. Derfor, hvis du vil være god mod dig selv, bør du drikke vand før, under og efter træning. Hvor mærkeligt det end lyder, vil du dermed præstere bedre, restituerer bedre (grundet rensning) og så undgår du de overflødige kalorier, som du kæmper hårdt for at holde væk. DRIK, DRIK!

5. Spis som anbefalet. 
Madens vigtigste funktion for en der løber eller andet, så er maden jo til for at bygge et vist depot op til under og efter træningen. Som du sikkert også har hørt før, er det derfor vigtigt, at dit blodsukker ikke er som en rutsjebane. Det tapper dig nemlig for energi! Derfor bør du holde det stabilt ved at spise seks mindre måltider dagligt.

Læs mere om træning her.

Billede: Arya Ziai

Skriv et svar